Wat krijg je als je vader een geboren en getogen Rotterdammert is en je moeder geboren is in Duitsland? Jawol! Een tourguide oftwel 'escort' op zijn Rotterdeutsch. Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse met deutsches bloed. 

In het Rotterdeutsch neem ik je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad van Rotterdam, langs de Maas, van de Parkhaven naar de kop van Zuid, naar de Markthal, historisch Delfshaven, de Euromast of het Noordereiland ....

Of wat dacht u van over de Hurenläufer naar mooi Kathendrecht, geen plek in Rotterdam is mij onbekend. 

Und wenn du mich nicht verstehst, hast du Rotterdams gelernt. 

Naast de broodnodige en zeer interessante informatie krijg je gratis en voor niks nog een hoop overbodige informatie over de verschillende bijnamen, de anekdotes en de weetjes van Rotterdam op de koop toe. 

"Van Stärker durch Kämpfen und nicht Schwänze, sondern Bürsten" na deze tour spreekt u ook nog eens een aardig woordje over de grens, en de Duitse gasten Rotterdeutsch. De cursus; leer Rotterdeutsch praten krijg je gratis bij de tour hoor, daar hoef je echt niets extra voor te betalen. Lachen is verplicht! Dus zet de mobiel maar uit, de informatie die ik je vertel is toch niet op Google te vinden. Laat je leiden en verleiden door mooi Rotterdam. 

Enne? Uber Fußball wird nicht gesprochen mit Deutsche gasten wenn die Niederlande nicht im Finale sind! 

Sie kunnen lachen jetz ,.... Aber! wir werden zurück sein, ich weiß nicht wann, aber wir kommen wieder. 

Ja doch? nicht dan ? Echwol!