Een persoonlijke toespraak bij een uitvaart is een belangrijk moment. Maar niet iedereen spreekt of schrijft makkelijk. In dat geval kan u mij vragen iets persoonlijks voor te dragen. Uiteraard met alle wensen van de nabestaanden zelf.

Als gids en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rotterdam ben ik een geboren spreekster. Uw gevoelens onder woorden brengen is mijn taak. Uw laatste wensen vervullen mijn doel. Door mijn empathische vermogen en de gesprekken die wij zullen voeren over uw geliefde, zal ik uw gevoel verwoorden. 

Het schrijven van een toespraak vergt veel tijd en aandacht. Daarom werk ik graag goed met u en de nabestaanden samen. Tijdens persoonlijke gesprekken neem ik alle tijd voor en met U. Wij zullen praten over het leven van uw geliefde, de bijzondere, mooie, ontroerende en misschien zelfs de meest lachwekkende en gênante momenten. Samen praten wij over de inhoud en de wensen van u en uw geliefden. 

U krijgt geen standaard praatje van mij. Een woord met gevoel, persoonlijk, en naar wens. Waarin het leven van uw geliefde zal worden gevoeld, herinneringen zullen worden herleefd en door de tranen heen misschien zelfs gelachen kan worden. 

Diensten als spreker tijdens een begrafenis, crematie of asverstrooiing:

  • maken van levensverhaal  

  • uitspreken van levensverhaal 

 

Als iets liefs je verlaat blijft er nog altijd liefde.